ONS

LAATSTE NIEUWS

Het onderstaande is slechts een selectie van onze projecten en gebeurtenissen. Wij proberen deze nieuwspagina up to date te houden, zodat u een indruk krijgt van de reikwijdte van de activiteiten van Transect b.v.

Het meest westelijke stukje van middeleeuws Ermelo

In de zomer en het najaar van 2021 heeft Transect een onderzoek uitgevoerd aan de stationsstraat in het centrum van Ermelo. Tijdens de proefsleuvenfase bleek dat in het zuiden van het onderzoeksgebied sporen uit de Middeleeuwen zaten.

Transect graaft in Hapert

Aan de Castersedijk in Hapert heeft Transect in begin december een groot proefsleuvenonderzoek uitgevoerd, van wel liefst negentien proefsleuven. Jarenlang hebben hier varkensstallen gestaan, maar nu wordt het terrein herontwikkeld om woningen te bouwen.

Veldwerk in Enter afgerond

Na bijna zeven weken veldwerk heeft archeologisch onderzoeksbureau Transect b.v. de archeologische opgraving te Enter, Middenplein afgerond. Meerdere nederzettingsresten uit Middeleeuwen en Nieuwe Tijd. De opgraving is uitgevoerd in opdracht van Bouwbedrijf Homan...

Transect werkt met ArcheoLINK

Transect gaat werken met ArcheoLINK. Dit systeem wordt ingevoerd om het vondstverwerkings- en deponeringsproces van Transect te verbeteren. Het systeem zet de verzamelde archeologische data namelijk om in een Pakbon (SIKB0102-standaard), waardoor de basisgegevens van...

Call Now ButtonAdvies nodig? Bel ons!